Let op! Domeinregistratie spookfacturen!

De afgelopen weken stuurt het bedrijf NL Domein Host op facturen lijkende aanbiedingen rond betreffende de registratie van internetdomeinen. Deze ‘facturen’ moet u niet betalen.

Dit bedrijf heeft niets te maken met uw internetdomein of met de SIDN, de Stichting Domeinregistratie Nederland. Onlangs werd een van onze relaties zelfs opgebeld met het verhaal dat een ander bedrijf een domein had geregistreerd dat leek op de domeinnaam van deze klant. Natuurlijk kon deze klant deze domeinnaam voor een aanzienlijk bedrag overnemen. Het bleek allemaal grote onzin.

De kosten voor registratie van uw door ons voor u geregistreerde domeinen worden alleen door ons direct gefactureerd. Daar komt geen enkele derde partij aan te pas.

Heeft u een factuur van NL Domein Host ontvangen? Meldt dit dan bij Fraudehelpdesk.nl. Daar is dit bedrijf bekend. Klik op deze link: https://www.fraudehelpdesk.nl/spooknota-melden-voor-bedrijven/, en scroll naar beneden totdat u ‘NL Domein Host (2015)’ ziet staan. Als u op daar op klikt, kunt u de spooknota die u van dit bedrijf heeft ontvangen melden.

De afbeelding toont een voorbeeld van zo’n spooknota.

Ook als u een .com domein heeft, kunt u benaderd worden door frauduleuze bedrijven die u vragen de registratie voor het komende jaar (of zelfs jaren!) te voldoen. Zo moet u de e-mails van Domain Registration Inc. negeren en deleten.

Nieuw domein registreren?

U bent van harte welkom: 071-4076002. Als level 1 deelnemer van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland doen wij dat snel en zonder tussenpersonen. Ook de meeste buitenlandse domeinen kunnen wij voor u snel en zonder rompslomp voor u vastleggen.