Google bevoordeelt mobielvriendelijke websites

In de loop van april gaat Google de vindbaarheid van websites die niet geschikt zijn voor smartphones en tablets moeilijker maken. Dat betekent dat vergelijkbare sites die wel geschikt zijn voor mobiele apparaten, de zogeheten responsive sites, voorrang krijgen.

Je kan eenvoudig controleren of je website responsive is. Open je site in je browser en maak je browser kleiner. Als je website zich aanpast aan het kleinere schermformaat is er niets aan de hand. Kort gezegd: als je niet van links naar rechts hoeft te scrollen, werkt je site perfect. Ook zijn er websites waar je dit kunt checken, zoals http://mobiletest.me/. Kies een telefoon en vul de url van je site in. Let op: bij smartphones met een heel klein schermpje kan het zijn dat je een heel klein stukje horizontaal moet scrollen. Dat is niet erg, die schermpjes zijn eigenlijk gewoon te klein, maar ze laten wel de opbouw voor smartphones zien.

Is je website niet responsive? Dan is het tijd om er nu wat aan te doen. Bedenk wel dat het responsive maken van je site niet betekent dat deze met een paar extra codes klaar is voor de toekomst. Je zult er niet aan ontkomen om een geheel nieuwe site of webshop te laten maken.

Interesse in een responsive site of webshop? Wij helpen je graag op weg.