Cock Koelewijn schrijft boek over de Benelux-treinen

Vijf jaar werk, maar het resultaat is er dan ook naar. Afgelopen zaterdag 11 mei mocht Cock Koelewijn (mede-eigenaar Seashore Media) uit Katwijk aan den Rijn onder grote belangstelling het eerste exemplaar van zijn boek ‘Amsterdam-Brussel, de historie van de Benelux-treinen’ in Roosendaal uitreiken aan Erik de Zwart, de voorzitter van de Stichting Hondekop, maar bij de meesten van ons beter bekend van Veronica, Radio 538 en de Nederlandse Top 40.

‘Amsterdam-Brussel’ beschrijft in 368 bladzijden en honderden foto’s het ontstaan en de ontwikkelingen van de Benelux-treinen die van 1957 tot heden gezamenlijk door de Nederlandse en Belgische spoorwegen worden ingezet voor het reizigersvervoer tussen Amsterdam en Brussel. ‘Hondekop’ is de populaire naam voor de treinstellen met de officiële naam ‘Materieel 54’ die van 1954 tot 1995 bij de NS in dienst waren. De Stichting Hondekop is onlangs in het bezit gekomen van het laatste nog bestaande Benelux-treinstel uit deze Hondekop-serie, die nu in Roosendaal wordt gerestaureerd en weer rijvaardig gemaakt. Speciaal voor deze presentatie besloot de Stichting om van Amersfoort naar Roosendaal een rit te organiseren met de historische Hondekoptrein die het in bezit heeft, en die destijds voor binnenlandse trajecten werd ingezet.
‘Amsterdam-Brussel – de historie van de Benelux-treinen’ wordt uitgegeven door Uquilair in Rosmalen. U kunt het boek hier bestellen:
https://railmagazine.nl/winkel/amsterdam-brussel/